Přeskočit na obsah

5 vecí, ktoré ste sa s Visuin naučili za 5 semestrov.

Alebo tiež newsletter na štart nového Letného semestra 2014/2015.
To je v dnešnej dĺžke štúdia takmer pred finišom bakalárskeho stupňa.To by sme už mali všetko vedieť a v zimnom semestri zvládnuť urobiť bakalársky projekt. Ale mnoho toho ešte nevieme a sme si toho vedomí. Ako človek, tak s ním aj firma sa učí každý deň.

Vyťahujeme to najhlavnějšie čo sme sa naučili:

1.Nastaviť si plány dopredu.

Na tento semester sa obzvlášť tešíme. Prvýkrát za 5 semestrov totiž vieme dopredu, čo budeme kedy robiť a to dodá dostatok pokoja do ďalšej práce. Posledné semestre sme sa museli hnať z týždňa na týždeň za tým, aby sa naše akcie naplnili a aby sme stíhali ešte ďalšie naše pracovné aktivity. Preto všetkým doporučujeme to isté, aby si vždy dopredu rozvrstvili čo kedy budú robiť. Či už je to práca alebo škola. K tomu sme sa rozhodli Vám pomôcť aj naším kalendárom. Tí ktorí študujú v ňom nájdu rozdelený semester na štyri fáze projektu, ktorým by ste sa mali postupne venovať, aby ste na konci nemuseli ťahať nocovky. Analýza-Koncept-Dizajn-Prezentace. Dôležité však je ukončovať ich v stanovené týždne. http://www.visuin.com/kalendar.html <

2.Hovoriť o tom čo robíte, kde to ide.

Ak nikto nevie čo robíte, nikto Vám nemôže pomôcť, ani dať prácu. Preto tento semester do júna 2015 Nás čakajú tri mestá v ktorých budeme hovoriť. Kurzy, workshopy, prednášky v Prahe. 2.semester kurzy v Bratislave priamo na Fakulte Architektúry STU. Prednášať o jedinečnej prezentácii v Českých Budejovicích na Ekonomicko-technickej univerzite. O prezentácii pre záhradných architekov v Zemědělskom Muzeu v Praze. A ešte sa niečo šušká o Brne. Tak uvidíme:)

3.Byť merateľný a predvídateľný.

Snáď najťažšia práca. Udržať sa čitateľným a predvídateľným pre všetkých Vás. Od teraz budú každý semester z každého kurzu 2 termíny. Až na Superprezetnaci, tá môže byť len jedna. A pokiaľ sa na ňu cítite, môžete nám poslať prihlášku už teraz. Výberové konanie na superstudenty započalo:) http://www.visuin.com/superpre.html.

4.Podporovať a dlhodobo spolupracovať s každým (klientom).

Ak sa k nám niekto vráti po druhý či tretíkrát, vieme že to nie je náhoda a veľmi si tej dôvery vážime. Preto sa snažíme podporovať dlhodobé vzťahy:
A) Ku každému kurzu tento semester skúsime otvotiť praktickú podporu, aby ste sa nezasekli. Tzv. tématický workshop. Bude prístupný len pre absolventov daného kurzu. Ale pozor, možnosť absolvovať bude platiť aj pre všetkých, ktorí na tom kurze už v minulosti boli!

Workshopy to budú rôzne napr. Prezentovať situáciu, 3Drez, či vizualizáciu k Vašemu semestrálnemu projektu..

B) Chystáme tiež „cool“ zónu zdrojov pre architektov či designérov, kde nájdete veškeré druhy podporných materiálov, textúr, návodov, adries, kde čo hľadať pre Vašu prezentáciu. Všetko na jednom mieste! Ale len to, čo nás osobne baví ći máme vyskúšané.

 

A až úplne posledné, ale najdôležitejšie pochopenie:

 

5.Proste vydržať!

Za tých 2,5 roka sme nemali ľahké momenty. Zažili sme celé spektrum pocitov. Na kurzy sa nám nikto nehlásil. Alebo sa ľudia hlásili ale neprišli. Učili sme niekedy kurz aj o jednom človeku. Za nemalé peniaze vytlačené plagáty nám niekto strhával. Začali nás kopírovať. Konzultovali a učili sme zadarmo, aj keď sme nemali za čo si kúpiť jedlo.

Tieto časy sú za nami aj preto, lebo sa snažíme stále hľadieť dopredu. Ani dnes nie je všetko ideálne a asi ani nikdy nebude, ale situácia sa zlepšuje, pretože je dôležité makať a vydržať, aj keď je to momentalne zlé alebo nepríjemné. Niečo dokážete a začnú si Vás postupne vážiť a rešpektovať Vás. Nikto nevie čo sa jedinečné v sebe máte, okrem Vás. Je potreba na tom makať. A ako sme zistili: „Ak kráčate peklom, kráčajte ďalej.“ Nesmiete v tom proste ostať :-)
Musíte napredovať.

Takže ak sa niekto cíti demotivovane v tom čo robí alebo študuje, vieme ako sa cítite a občas je potreba nájsť len nový uhol pohľadu na vec alebo sa jednoducho príďte nasať nadšením k nám:-)
Rast je nevyhnutný a veríme, že rastieme v ústrety Vaším potrebám !

Z mnohými z Vás sa určite uvidíme a všetkým prajeme jasnú myseľ a prezentaci zdar!:)

Štítky: