Přeskočit na obsah

Kam jde studentská vizualizace a co se můžeme naučit od archeologů? (duben 2018)

aneb

co se dělo ve Visuin v dubnu 2018?

S dubnem jsme si dali načas, ale přece jen jsme tu a pár zajimavostí  pro vás taky. 

4. 4. Přednáška na Vizkon Edu v Brně

Akce plná skvělých řečníků na téma vizualzace ve výuce. Taktéž jsme přispěli trochou do mlýna, aby se vizualizace v ČR posunula tím „správným“ směrem…nebo aby se prostě posunula..

Malé okénko moudrostí k vizualizacím, které jsme hlásali a které hlásame i jinde: Podle nás je stěžejní obsah vizualizace, tudíž né její technické provedení, ale sdelení kvalit, které daný student navrhuje. Hlavně však by měli být studenti učeni a hodnoceni za technickou zručnost návrhu projektu, ne za zručnost udělat krásné obrázky, jak tomu v posledních letech bývá. Pak vychází ze škol lidé, kteří umí krásně „fejkovat“ svou zručnost navrhovat. A to přispívá k obecně slabým návrhům architektury a tudíž i kvality prostředí. Ateliéry nemají koho zaměstnat a tak dalá a tak dále…spirála do záhuby oboru.

Takže toto je i apel na všechny učitele a vedoucí ateliérů, aby nehodnotili práce studentů dle vizošek, nezadávali šílené provedení vizualizací ale hodnotili a sledovali zručnosti a schopnosti navrhnout kvalitní architekturu, která reaguje na kontext, která přináší hodnoty a ne podle toho, zda má skvělé vizualizace.

Může se zdát protichůdné, že jsme o něčem takovém hovořili právě na konferenci o vizualizaci, ale my věříme, že prostředí ovlivňuje všechny kolem, proto bysme ho měli zodpovědně navrhovat krásné.

Konec mouder!

13. 4. Kurz InDesign, prezentace projektu

Kdybyste se měli naučit, jen jeden prográmek a zeptali byste se nás tak bychom řekli „Indesign“! Protože je jedno, jakými technikami tvoříte projekt a jednotlivé obrazy, ve výsedku to musíte nějakým způsobem odprezentovat a pokud se jedná o tištěnou formu, tak Indesign nemá v adjsutáži konkurenci.

Zde je zpětná vazba, od jednoho z účastníků-díky díky!
„Investícia do kurzu Visuinu je investíciou do seba samého. Zúčastniť sa kurzu Visuinu odporúčam každému, kto chce zlepšiť a zefektívniť svoju prácu, a to spôsobom vzdelávania, s ktorým sa u nás ešte bežne nestretávame.“

V letní škole máme vypsaný jeden termín, na kterém se tímto kurzem můžete upgradovat.

15. 4. Seminář „Porfolio projektu“

Bonus pro naše absolventy o které rádi pečujeme! Ti, co se chtějí posouvat dál, třeba i mimo ČR, potřebují často portfolio.

Právě tento měsíc jsme otevřeli seminář o portfoliu. Kde jsme probrali veškeré důlezité věci a celkové know-how, co jsme vyzkoumali za 6 let školy + 6 let Visuinu x3 protože jsme tříčlenný tým. ;)

Dubnové workshopy s Archeologickým ústavem (ARÚ) na AV ČR

Sice to může znít jako nuda, takový pravěk nebo archeologie obecně, ale věřte, že jsou to celkem akční lidé! Chodí hledat bohatství za nás všechny třeba i do Afganistanu, protože jsou tam nesmírně cenná naleziště a stojí za mnoha odhaleními z dob pravěkých, která nám davají vodítka o tom, proč se dnes chováme tak, jak se chováme. Bez minulosti nemůžeme pochopit svou přítomnost ani budoucnost. Takže my jsme si lidí z ARÚ začali hodne vážit.

Tudíž mají hodně co vizualizovat a komunikovat všem nám, ale trochu jsou novodobými možnostmi zahlceni. My zas umíme co, jak a proč mají vizualizovat to a né něco jiného. Tak jsme se do toho s nimi pustili pěkne od konce (tedy od proč).

Takže až přístě potkáte archeologa, rozhodně ho nepodceňujte, nejsou to žádní Indiana Jonesové, jsou to skvělí lidé se skvělým rozhledem a dělají důležitou práci pro nás všechny! Něco jako policie ČR :D

28.–29. 4. Chytrá studentská vizualizace

No a samozřejmě byla i nějaká ta školení pro studenty – naše budoucnost.) Sešli se z Prahy, Brna a Lednice. Krajinářů je čím dál více a více chtějí efektivně komunikovat své návrhy.

zde je pět věcí, které je nejvíce zasáhlo:

  1. Vědět co chci vizualizací říct, ne to jen tak plácat ve Photoshopu.
  2. Zásady komponování obrazu ale i jeho obsahu a strategii.
  3. Příjemná atmosféra na kurzu.
  4. Klíčové funkce Photoshopu pro vizualizace.
  5. Krásně zpracovaný sešit na poznámky.

„Naučila jsem se nejen efektivně používat Photoshop, ale i vědět, co v něm chci vyjádřit a pro jaký druh klienta, to vše v příjemném prostředí. Děkuji, byl to rozhodně parádně využitý víkend :)“

Studenti Adam, Antonina, Magda, Natálie, Saša, Dita a Bára. Pro více info se podívejte na Chytrou vizualizaci. 

Páteční ateliér prezentace

Duben byl pro studenty ve znamení určení strategie prezentace a prvnímu nahození portfolií díky tomu jsme měli jasnou představu o tom, kolik věcí se musí ještě zvládnout a do jaké kvality co propracovat pro prezentaci do portfolia.

Hola!

DDZ + ŠT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..