Přeskočit na obsah

TIP #23: Jak na digitální kreslení (v terénu)

Rozkreslení projektu na zákaldě modelu.

Samozřejmě tužkou na papír. Ale co když chcete kreslit přímo do fotky, nebo to rovnou poslat klientovi jako výstup? Tak to už musíte použít foťák , fotky stáhnout a do nich něco dokreslit ve Photoshopu či ručně po výtisku, nebo pak následně skener na vaši ruční kresbu.

Proto tu máme současné řešení, které vám může hodně pomoci. Funguje na tabletu i na mobilu.( bohužel jen iOS)

Je tím appka Paper 53 která je zdarma. Doporučujeme si k ní ale dokuopit jejich Pencil 53, nebo použít jakýkoliv jiný stylus na dotykový telefon či tablet. Nelepší však je s Pencil 53, nebo Apple pencil. Dokážete v tom ale čmárat i prstem!

Screeny z aplikace na mobilu.

Hlavní výhody!

Hlavní benefit a výhodu vidím v tom, že okamžite můžete interagovat s klientem na místě, nakreslit ideu a kreslením do fotky rovnou konzultovat. My to používáme téměř pořád, když si zapisujeme naše výsledky a pak si je posíláme na náš společný pracovní komunikátor s rozdělenými úkoly.

Inspirace a Remix. Nakreslil jsem jen tak ve volné chvíli portrét Steva Jobse a ten se dodnes remixoval 132x.

Také přes „Paper 53“ konzutlujeme s klienty a rovnou jim jejich konzultaci posíláme a také archivujeme, abychom si ji mohli zpětně dohledat přes evernote. Co se mi ještě strašně líbí je komunita a takzvané Remixy. Vaše kresby které když dáte online kdokoliv může uchopit a skicnout do ní něco svého. Můžete sledovat jak vaše skica dále žije. Je to takový malý kreativní svět.

Hlavní nevýhody!

Nevýhodou však zůstává, že je to elekronické zařízení, kterých už je dnes všude více než dost, do kterých musíme koukat. Tablet či telefon se může vybít a pak jste skončili a nebo musíte vzít papír fyzicky a pokračovat tam. Druhou největší nevýhodou je, že se Paper 53 nesynchronizuje mezi mobilem a tabletem. Na co vývojáři reagovali je, že už na tom usilovně pracují.

Závěrem a pro koho to je.

Paper 53 je unikatní počin, a myslím si, že se dá perfektně využít pro potřeby architekta, hlavně proto, že je použitelný i na mobilním zařízení. V podstatě neexistuje nic, co by konkurovalo jednoduchostí používání a efektivností.

Doporučil bych to jakémukoliv mladému architekovi, který hledá své workflow a třeba je ztracený v množství svých skic. Nebo neví kam skicovat, a myslí si, že jediná cesta je skicovat do fotky v pc ve Photoshopu. Určitě bych to doporučil s ipadem 12,9″  i starším ročníkům architektů, protože paletka nástrojů je tak jednoduchá, že se to vlastně nemusíte skoro vůbec učit a hned po otevření to umíte.

2 komentáře na “TIP #23: Jak na digitální kreslení (v terénu)”

  1. Pingback: TIP #44: Nerendrujme! | Visuin

  2. Pingback: TIP #73: Nejlehčí modelátor s váma na cestách | Visuin

Komentáře jsou uzavřeny.