Přeskočit na obsah

TIP #36: Nebuďme otroky

Lehko se to řílá, hůř se to dělá. Ale řekli jsme si, že neděli vždy zasvětíme povzbuzujícímu a pozitivně lehčímu žánru na nastartování do nového týdne.

Dnes sdílíme super komix od Leewardists, který kreslí pro Archdaily. Pokud ho ještě nesledujete na facebooku tak to rychle napravte. Opravdu šikovný člověk a dělá vše sám.

Tento komix poukazuje na architekta kdysi a dnes. Já sem si dovolil to trocha posunout, protože dle nás to taky poukazuje na to, jak jsme schopni dnes prosedět 80% času našeho procesu za počítačem. Protože tam najdeme nástroje na vše. Určitě se některé kroky v procesu zlepšily a zefektivnily (napr. rýsování), ale je opravdu nutné vše dělat tak, jak to dělalme dnes?

Našim přáním je, a i naši vizi Architekta 21.století jsme na tom postavili, aby to tak úplně nebylo, aby se naše práce zefektivnila, aby se architekt stal službou pro laiky a abychom se my zase radovali z tvůrčí činnosti. Prípadně, abychom nemuseli spát ani za počítačem ani s nohama na stole, ale se svou rodinou. Nebo abychom vůbec nějakou rodinu mohli mít.:-) (víc zde)

Tak už nebudu zdržovat, mrkněte na komix, jestli je to výstižné s tou naší profesi a či byste k tomu ještě něco přidali. Klidně nám napište! A nezapomeňte sdílet dalším přepracovaným architektům ;-)

Kreslení konceptů

Tvoření modelů

Diskuze s profesorem/ s klientem.

Rýsování

Překreslování / kopírování / pajcování

Přednášky

Posílání / podání projektu

Rendrování / Tvoření pohledů

Dělání plachet/ portfólií

Spaní

Zdroj: http://www.archdaily.com/803925/architecture-students-than-vs-now?ad_medium=widget&ad_name=recommendation

DDZ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..