Přeskočit na obsah

TIP #38: Prezentujte s vtipem

z: B.I.G. r.1996

Tento tip mi řekl sám Michel Rojkind a od té doby ho vždy říkáme i našim klientům…respektive vysvětlujeme, jak to aplikovat.

Takhle ne prosím vás…

Vtip by měl být hlavně vtipný, inteligentní, neagresivní. 

Např. Projekt Honzy Douska, za chlupaté nohy v Jaccuzzi vaně pod naším supervizovaním, získal druhé místo v soutěži.

Jak jsme k tomu přišli?

Během školních let jsem se účastnil workshopu na Staroměstskou radnici v Praze, kde byl hlavním porotcem a vedoucím mexický architekt Michel Rojkind. (více o něm zde: http://www.rojkindarquitectos.com/)

Když jsme vymýšleli prezentaci našemu návrhu, Michel Rojkind k nám přišel a posunul nás dál tipem. Pokud už máte kvalitní návrh, tak se od něho zkuste emočně odprostit vtipnou prezentací. Odprezentovat ho vtipem. Ale takovou tu inteligentní srandu/ vtip/ grafickou hříčku. Ukázat nadhled nad tím, čemu jsme se velmi hluboko věnovali..

A měl pravdu. Emoční mozek reaguje dříve jak racionální část. Evolučně je to dáno. Proto vždy máme nejdříve pocit a následně ho mozek racionalizuje, proč je takový a ne jiný. Takže až dostanete úsměv na tváře porotců, hodnotitelů, máte celkem velkou šanci, že uspějete. Pokud je váš projekt samozřejmě kvalitní.

Tak se i stalo s naším projektem, který jsme se snažili prezentovat velmi svěže. Rozesmáli jsme porotu i všechny soutěžní týmy a získali jsme první místo.

Z leva: Dalibor Dzurilla, Jiří Tencar, Michel Rojkind, Rado Mašlonka, Milan Domkář , Michal Hýl. Díky kluci! Vtedy v roce 2010

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..