Přeskočit na obsah

TIP #43: Každý umí kreslit!

Kdo má právo vám říct, že takhle se nekreslí?? Vždyť je to nonsens, který vytváří akorát tak mindráky v mladých lidech, které si pak nosí celý život. 

Myslíte si, že v jeskyni Altamira před 32tis. lety p.n.l. si někteří členové navzájem vytýkali, že zle nakresili nějakou kresbičku? Že použili špatný tah, nebo příliš čáru šmudlali? Určitě ne.  

Kritika architekonické kresby je bezpředmětná. Ze „správného“ kreslení se stal fetiš. Každý by měl kreslit tak, jak je toho sám schopen. Kreslení buď trénujete a drilujete jako vše ostatní, nebo ne a podle toho má danou úroveň.

K dnešnímu tipu:

Baví vás, nebo frustruje kreslení? To je jedno. Kupte si tuto knihu a naučte se zjendodušeně kreslit kruh, čtverec, trojúhelník, čáru a tečku a následně je kobinujte a máte kresbičky nekonečných možností.

Kniha skečnouting, spolu s naučnými videi je skvělý počin. A doporučuji ji každému našemu klientovi, když vidím, že se bojí kreslit. Protože jsme vizuální povolání!

Takže napříště, až vás bude někdo posuzovat, laskavě mu sdělte, že to, aby vás posuzoval, není jeho byznys. Třeba ani učitel kreslení. Ten vás má vést k tomu, aby se vaše kreslící zručnosti zlepšily a ne vás posuzovat. Mnozí si tady ale pletou dojmy s pojmy.

Mějte se krásně a kreslete! DDZ

zdroje: http://rohdesign.com/handbook

https://www.melvil.cz/kniha-prirucka-skecnoutingu/

skici použité z: http://www.core77.com/posts/19678/sketchnotes-101-the-basics-of-visual-note-taking-19678

http://www.core77.com/posts/65317/Questioning-the-Cult-of-the-Sketch

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..