Přeskočit na obsah

TIP #6: Zachranář času. Rescue Time.

 

Pracujete, nějak se nic neudělá a nevíte kde se poděl čas strávený na pc? Zkuste aplikaci Rescutime (RT).

Šetřete svůj čas už teď, dokud není pozdě. Při architektonické práci dochází často k únikům časovým a energetickým. Tzn. člověk s odstupem času neví, kde daný čas investoval, ale myslí si, že ho investoval smysluplně. K tomu, aby to opravdu tak bylo a tento váš výrok to potvrdilo, doporučuji nainstalovat aplikaci na  určité období a sledovat svůj pracovní čas za počítačem.

Pak si svůj čas můžete zpětně zhodnotit.

Sám jsem to nějakou dobu užíval a zjistil, že třeba zničeho nic surfuju na internete pod záminkou hledání a nedělám to důležité co jsem měl.

Po měsíci užívání mi to skvěle optimalizovalo čas a začal jsem dávat pozor na to, proč jdu na PC, co tam budu dělat. Když máte pevnou pracovní dobu, doporučuji si čas vymezit na trackování od 8 do 16:00, například ať vám to do statistik nepočítá i váš nepracovní čas za počítačem. Ale úpřímě, snažím se po práci za PC sedět co nejméně a i na to byl RT skvělý, aby mi řekl, čemu se na PC věnuju mimo pracovní dobu. Zjistil jsem, že to není moc hodnotně strávený čas. Když se chcete taky zoptimalizovat, zkuste RT. Je k dispozici na Win, Mac, Android, Linux i do prohlížečů Firefox a Chrome.