Přeskočit na obsah

Jiná cesta za vizualizací

Znáte to, když chcete udělat vizualizace ke svému projektu, ale nemáte domyšlené materiály, či určité detaily projektu? Máte pocit, že nemáte co prezentovat? S rendrováním si nerozumíte a mnoho hodnotitelů pak hodnotí spíš vaši formu než obsah? Navíc mnoho lidí/ studentů/ architektů/ si myslí že vizualizace = render + Photoshop. Jenomže někdy stačí opravdu o mnoho méně…

Místo materiálů a detailů a trápením se s rendrováním a Photoshopem, můžete zvolit autorský přístup a vizualizaci si nakreslit.

Jak na to, se můžeme inspirovat u Šárky Tomášové, která absolvovala před lety Krásnou situaci a teď to zúžitkovala v rychlém autorském výstupu pro její školní projekt.

Nechtěla řešit prostor velkého měřítka v materiálech, ale chtěla ukázat kvality pro lidi v navrhovaném prostředí. I bez detailu, který aktuálně neřešila. Výhodou je, že se nemusíte zdržovat dlohou retuší nebo hledáním správných podkladů, prostě si je nakreslíte a to co nechcete, jednoduše vynecháte. Sladění barev je taky velice jednoduché a harmonizované, protože ve vektorovém obrázku vyberete jednoduše všechny barvy a posunete je dle jednoho ze stovek harmonických vzorů. Vektorové výstupy netrvají příliž dlouho a tak velice rychle máte relevantní obŕazek zaměřený přesně na to, co jste chtěli ukázat. jako v ruční kresbě.

Obrazy jí trvaly přibližně 4 hodiny. Axonometrické nadhledy tvořila Šárka na základě modelu ze SketchUpu. Lidské perspektivy již dělala komplet z ruky.

ai ai2 ai3 ai4

Hledáte také vlastní styl a jednodušší efektivnější cestu za obrazem? Doporučujeme Vám mrknou se na náš kurz Krásná situace. (i teď v létě)