Přeskočit na obsah

TIP #100: Smysl tvého bytí do 5 minut

Stále se točíme kolem 2 témat. Buď „jak být efektivnejší“ a mít čas a energii na svou rodinu a blízké anebo „jak dát smysl tomu, co každý den děláme“. Pokladáme je za nejdůležitější a vlastně i úzce související.

O tom druhém existuje krásné video jak definovat smysl tvého bytí do 5 minut. A tady jsou pro mne ty zásadní otázky, které často kladu i našim klientům:

  1. Kdo jsi?
  2. Co děláš? 
  3. Pro koho to děláš? 
  4. Co tito lidé potřebují nebo chtějí? 
  5. Jak se změní po tom, co to dostanou od tebe? 

A tady je právě jádro věci! Poslední pátá odpoveď vám prozradí, v čem je smysl vaší tvorby a povolání. Třetí a čtvrtý bod vám poví, že né všichni jsou vaši klíčoví klienti a že né všechno na světě pro ně uděláte. A pokud nevíte odpoveď, je na čase se chvilku zastavit a zkusit zamyslet.

Proč to vůbec píši? Protože, když si idealisticky představím, že všichni víme, čím pomáháme a co nás vyjadřuje jako osobnosti, tak vidím, jak si každý „hledí svého“, má více energie pro práci, méně hejtuje, méně závidí úspěch druhým, vzniká více vzájemné podpory a více síl pro to, věci opravdu změnit. Takže proto!


Do hloubky a do jasného nastavení se s našimi klienty propracováváme na společných rozvojových meetingech  o které nám stačí napsat. 

DDZ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..