Přeskočit na obsah

TIP #13: Jak spravovat milion záložek v prohlížeči

Pokud patříte mezi vyhledávací tipy, tak se vám určitě může stát, že je váš prohlížeč rychle zaplněn záložkami / taby. Zpomaluje to PC a zpomaluje to i vyšší výkonnost při další práci.

Já používám na tento problém tři nástroje. Jsou zde, za mým fiktivním počítačem :-) Pojďme se na ně podívat. iMac-mockup

První je skvělý plugin do Google Chrome, který je můj primární prohlížeč z mnoha důvodů. Největším jsou rozšíření a pak také mít možnost založit si několik perzon, tzv. rolí. Které nutně potřebuji abych nemíchal práci ve Visuin, potom mou osobní práci jako DDZ a nakonec osobní život.

Screen Shot 2017-03-24 at 20.12.12

Takže v google Chrome je to plugin ONE TAB, kde se vám po jediném klikuschová všech 50x tabů do jednoho přehledného lineárního zápisu. V něm si můžete taby dále přesouvat a řadit do témat. Tímto krokem se vám uvolní až 95% z vaší RAM paměti. Všechny záložky se stáhnou linky, které můžete později vyvolat zpět a dále řešit jak potřebujete.

funnel-button2

Druhý plugin a služba, kterou aktivně používám na třídění záložek je Pocket. A sem směřuji všechny věci, které si chci přečíst. Protože jsem je dost dlouho nechával otevčené, abych si je skutečně přečetl. Nikdy jsem se k tomu ale nedostal, protože při práci na pc málokdy pasivně sedím abych si četl. Takže jsem si je začal posílat do Pocket a odtud si je čtu v mobilu či na tabletu, když cestuji, nebo když jsem na záchodě :D Další velkou výhodou je, že každý článek vždy otaguji příslušným tagem nebo kategorií, jak chci, abych podle nálady zvolil správnou kategorii, kterou chci zrovna číst.

PKTBlog_FFIntegration_Features_Saved

Poslední plugin, který využívám pro správu svých tabů a jejich obsah je Evernote webclipper. Který využívám zejména pro práci. V něm schraňuji důležité články či obsah pro pracovní oblasti, např. kurzy, nebo jiné projekty. Evernote mi slouží víceméně jako archivační nástroj. Čili když je něco, co chci zachovat, tak to hodím do Evernote. I když je to z Tab nebo Pocket.

hero_webclipper

Když jsem k tomu všemu ještě využíval plugin Clearly od evernote – ten vám přemění jakýkoliv článek na velmi čitelnou knižní formu přímo v prohlížeči. Ale jak jsem psal výše, od té doby, co nečtu články na pc tento plugin nepoužívám. Navíc se přestal používat pro chrome, takže myslím, že jeho cesta už skončila.

A tak i končí naše dnešní cesta za efektivní správou záložek. Pokud jste v tom měli někdy bordel, nevěděli jste co s ním, tak tyto tři pluginy by vám v tom měli pomoci.

 

Držím palce! A neseďte tolik před pc.

DDZ