Přeskočit na obsah

TIP #57: Vizualizace jen ze stínu

Z akého najjednoduchšieho podkladu môžeme vyprodukovať vizualizáciu? 

Všeobecne povedané z modelu. Môže to byť či už model fyzický alebo digitálny.

Unique studio to vie i z papierového…Z: http://uniquevisionstudio.blogspot.cz/

Keďže sme zástancami, že architekt by mal svojím časom šetriť a rozhodne nemíňať na nejaké šialené nastavovania v rôznych rendrovacích softwareoch, ako som už dávnejšie písal v blogu o nerendrovaní, hľadáme vždy tie najjednoduchšie riešenia.

Jedným z najpriamočiarejších ciest nám ukázal sám klient, absolvent našej Chytrej vizualizace, ktorý si v našom ateliéri vizualizácie rozhodol urobiť vizošku z ešte nie úplne hotového Archicad-ového modelu.

Nemal ho zasadený do terénu, chýbalo mu množstvo detailov. Ale mal predstavu, ako by to malo vyzerať. A tak sme sa rozhodli, že najrýchlejšie bude, keď model otvorí cez SketchUp, nastavíme pohľad a môže“kolážovať“… Detaily sa doladia vo výkresoch, nie vo vizualizácii, ktorá je primárne o atmosfére a naladení celého projektu.

A tak sa vrhol do svojho obrazu, hneď z jediného exportu, kde si nechal zapnutý len tieň z modelu.

Autor: Václav Šimeček. r.2016

To mu stačilo na to, aby vedel, kam má umiestniť textúry, ako pracovať so svetlom a tieňom. K výsledku sa dopracoval ešte v ten deň.

Autor: Václav Šimeček. r.2016

Projekt bol nakoniec i ocenený.

Podobné alebo viac autorské výsledky môžete tvoriť aj vy po našom kurze o vizualizácii pre architektov, krajinárov a iných oborov tvorcov prostredia.

DDZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..