Přeskočit na obsah

Tip #78: Co dělat když je málo času a potřebuji vizualizace.

Představím si situaci. Dělám projekt. Zostáva mi málo času do konce. Projekt musím odevzdat a při tom prezentovat. Potřebuju doprovodné obrazy. Nebudu to teď předce outsorcovat. Aby mi to někdo rendroval . Abych to musel těžce zadávat.. Potřebuju rychle vytvořit atmosférické obrazy. TO je poloha vizualizace takzvané přuběžné, nebo pracovní kterou potřebuje právě architekt a na kterou jsme my specialisti.

V tomto blogu vam chci ukázat par přístupů, jak takovou vizualizaci rychle dosáhnout.

3.

Zdroj: https://cz.pinterest.com/pin/445997169319981355/ Výstup ze SketchUpu

I když se často u architektů potkávám s velmi omezeným paradigmatem, že SketchUp je příliž jednoduchý a jeho výstupy vypadají amatérsky. Ze strany laiků jsou výstupy z něho vnímané jako velmi pochopitelné a pohledné. I když určitě mnozí architekti neodpustí, jak může někdo modelovat architekuru ve SketchUpu a ješte ji odtud ukazovat… (není to dostatečně přesný, a hlavně složitý, že jo;) Navzdory tomu, při pohledu ze strany času, námahy a efektnosti, vychází SketchUp nejlépe. Problém je, že architekti hodnotí výstupy tak, aby se líbily jim a nemyslí při tom na to, jestli to stačí pro laika / klienta.

2.

Zdroj: https://cz.pinterest.com/pin/513199320028607615/

Přístup: SketchUp model bílý + stíny. Záběr: Jednoúbežníková perspektiva + Koláž základního pozadí. + Černobílý stafážnici jako měřítko a ukázka využití prostoru..

Nejjednodušší cesta je sekvence několika záběrů, které spolu vytvoří iluzi o celkové atmosféře. ( efekt synergie)

Tím, že zvyšek obrazu nevyplníte a ponecháte jako bilé místo, osvobodíte diváka od balastu a ten se bude soustředit jen na to „otextúrováné“. 

Velice rychlé a účinné.

1.

Zdroj: http://www.archdaily.com/400463/umwelt-named-2013-winner-of-yap-constructo-in-santiago/51d6ebf5e8e44ecad7000007-umwelt-named-2013-winner-of-yap-constructo-in-santiago-image

Nejelegantnější cesta. Vzít základní tvary návrhu a osadit je základním dějem + přidat popisky + přidat piktogramy.

Človeku se to totiž v hlavě spojí a vytvoří mnohem větší hodnotu, než jednotlivé obrazy, případně jeden přemakaný masterpiece.

Prostě je mnoho přístupů k tvorbě vizualizací, které můžete nasávat z různých tutoriálů a obrázků. Důležitější je ale vědět, kdy který přístup aplikovat! O tom si třeba povídáme na našem školení chytré vizualizace, kde se o všech těchto přístupech dozvíte víc do hloubky a taky si je vyzkoušíte udělat, a tam pochopíte, jak jednoduché a silné zároveň jsou!

V roce 2017 jsme napsali celkem #100 TIPů pro architekty, pokud vás téma efektivní prezentace zajímá, doporučujeme prozkoumat. Pokud se ale chcete koncentrovaně a efektivně naučit pracovat s vizualizacemi z pohledu architekta i jednoduše přijďte na náš kurz

Poznámka: Všechny TIPy i naše kurzy jsou napsány a vedeny z pohledu architekta a jeho možností současné architektonické skici. Profesionální marketingové vizualizace přenecháváme umu  profesionálních CG artistů.   

DDZ

Štítky:

1 komentář na “Tip #78: Co dělat když je málo času a potřebuji vizualizace.”

  1. Dobrovoľne sa priznávam, že to naozaj funguje! Práve nemám ani render, ani čas, tak som dala na Vaše rady – za čo najmenej času najviac muziky – jednoduché obrázky zo SketchUpu, štafážnici, iba jedna farba, a investor bol úplne nadšený.. a ja som nechápala :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..