Přeskočit na obsah

Ze života Visuin – březen 03-2018

Lednice – ČAKA – Kurz Vizualizace – Kurz Illustratoru s Profi videem

Víte, jak to chodí…Když se nepochválíš, nikdo tě nepochválí. Proto sme se rozhodli vrátit ke starému dobrému formátu retrospektiv aspoň jednou za měsíc. Jednak vy se uvidíte na fotkách, pokud jste byli u nás a souhlasili jste s GDPR a jednak uvidíte i něco navíc, co normálně nestíháme sdílet se světem ale jenom ve vší počestnosti a souladem s GDPR!

Za 8,3 minut shrneme tedy měsíc březen tak, aby vám to i něco přineslo, nebo vás to pobavilo. Tak se pojďte podívat, co jsme kuchtili:

„KREV POT A SLZY!“
5. 3. Workshop o používání programů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Lednici.

Do Lednice jsme cestovali díky pozvání z akce v Luhačovicích. Na pozvání doktornada Radima Klepárnika a Janka Augustína, za co jim posíláme velké díky! Protože s jinými fakultami je to někdy běh na dlouhou trať…

No nicméně se kluci rozhodli, že studentům udělají rozšiřující workshop v hardskills zručnostech a nás si pozvali na završení daného dne, abychom něco málo kritického řekli k posterům a jejich grafice. A tak se i stalo. Přednášku jsme pojali interaktivně, jako dialog, s průbězným dokreslováním a kreslením odpovědí na dotazy. 2x tleskali! Díky!!

Jinak mezi krajináři jsou velice vnímaví, chytří a kreativní lidé, takže architektům silně doporučujeme, spolupracovat mezioborově, když potřebujete zasadit dům do okolí, nebo krajina je ústřední složkou vašeho návrhu. Nevymýšlejme si to sami.

Na druhý den jsme ještě měli možnost nasát krásnou atmosféru z Lednicko-valtického areálu. Kde na nás vykukoval arabský minaret od architekta Joseaf Hardtmutha, který se poté na architekturu vykašlal a rozjel to s tužkami Koohinoor. Ale minaret stojí za vidění! Určitě si něco k tomu přečtěte na Wikipedii. Já jsem to třeba vůbec nevěděl! A pozor na odstrašující výraz pana architekta na té wiki..

„Být či nebýt vizualizován, toť otázka!“
8. – 9. 3. Kurz Chytrá vizualizace – atmosféry.

A pak přišel víkend a my jsme makali. Tentokrát s profesionály, kteří přišli ze všech koutů Čech i profesí. Interiérista, krajinářky, krajinářka konvertovaná z korporátu… no bylo to velice zajímavé a výživné!

Zde je pár milých slov, od jedné účastnice : „Začnete tím, že prvně v životě otevřete Photoshop ráno na kurzu a skončíte s tím, že budete zvládat PS a přitom dělat krásné (rozuměj účelné) vizualizace a mít ze sebe radost. :))“

Skvělé školení plné dotazů a rozprav o vizualizaci s profesionály Petrem, Anežkou, Kačkou a Míšou.

„Hledej a najdeš!“
14. 3. vize s ČAKA.

8 lidí jsem ani ve snu nečekal! Plno skvělých nápadů, jenom je třeba nasměrovat je jedním směrem! A pak to začne mít účinek!

Česká asociace krajinářských architektů aneb ČAKA, která je pod SZKT (Společnost pro záhradní a krajinářskou tvorbu) si nás pozvala pro zadefinování své vize. Tak jsme zorganizovali 3 hodinový workshop, kde jsme společně popsali 6 flipchartových formátů plných ideí. A následně srovnali do akčních kroků, které teď ČAKA čeká naplnit. Díky za projevenou důvěru a věříme, že jsme se neviděli naposledy.

„Vektorizuj a čas ti bude dán!“
17.–18. 3. Kurz Krásná situace a jiné ilustrace

Tady bych to ponechal kurz Krásná situace bez komentáře, protože Saša to vystihla nejlépe: „Ráda bych vzkázala všem, kteří se rozhodují nad přihlášením na kurz, určitě jděte do toho, stojí to za to.  Kurz není tak o programu, jako o tom, jak nad celou grafickou prezentací situace přemýšlet a přitom nad ní nestrávit 3 dny. To je věc, kterou vás nikde, ani na škole nenaučí.“

Studenti, Saša, Vašek, Jasna, Kristína a Linda.

Kurz byl navíc specifický tím, že se zastavil i Daliborův indický kamarád kouzelník Arvind (ano, zní to divně, ale je to tak, to nevymyslíš), který ve volném čase točí skvělá videa a náš kurz taky natočil. Tak mrkněte na „spektakulární podívanou!“:

„JEŠTĚ CHYTŘEJŠÍ!“
24. – 25. 3. Kurz Chytrá studentská vizualizace

Každý kurz absorbuje podňety z toho předešlého, takže např tak za 3 roky můžete na kurz zase. Je skvělé sledovat proměnu paradigmat v hlavách studentů o vizualizacích. Někteří se brání, nekteří nevěří. Je to jak s Matrixem, když vás osvobodí příliž pozdě, tak se radši chcete vrátit… Tak jsme se s holkama domluvili že už nemusí rendrovat a nemusí dávat 10-12 hodin jednomu obrázku. Přijali to s radostí.

Pět věcí, které holky na kurzu Chytré vizualizace nejvíce zasáhlo :

  1. (Ne)rendrovat
  2. (Ne)používat efekty v PS
  3. Používat ořezové masky i o půlnoci!
  4. Umět rozebrat vizualizaci – důležité je pro koho vizualizaci vytváříme a co mu chceme ukázat
  5. Rozlišovat mezi školními vizualizacemi a vizualizacemi v praxi. A ješte vizualizacemi v průběhu a vizualizacemi na konci projektu…

Mrkněte rozhodně pro více informací k nám přímo na Chytrou vizualizaci.

Studentky Iva, Terka, Jana a Eliška.

„NAKOPÁVAČSKÉ PÁTKY“. To je naše PPAP aneb Páteční ateliér prezentace projektu.

Celý semestr běží páteční ateliér prezentace, kde jsme se zaměřili na vaše bakalářské a diplomové práce. Každý pátek posouváme studenty když se zaseknou, nebo když se cyklí ve svém projektu či vizualizaci. Tak to rozsekneme, postrčíme, uděláme kafe, pobavíme se a už se usmívají a už to zase jede! Nejraději máme takové ty ambiciózní, kteří chtějí i něco více než jen odevzdat. Tak prosím, pokud chcete na školu třeba do zahraničí, vyhrát soutěž, nebo se posunout tak o 3-4 roky v myšlení vpřed, neváhejte s návštevou u nás (nejsme prosím namyšlení, jen prosím víme a pokorně hlásíme, co se nám již prosím povedlo)

Diplomantky Amálka a Laura.

Tak zase příště digitálně, nebo fyzicky u nás. Nekoušeme, jenom postrkujeme vpřed!

Hola!

DDZ + ŠT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..